Aprílové zasadnutie MsZ v Liptovskom Hrádku

28.04.2016 14:00

Erb28. apríla 2016 o 14:00 hod. sa vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Liptovskom Hrádku uskutočnilo zasadnutie Mestského zastupiteľstva.

Autor: Peter Laboš, TV Liptovský Hrádok

Na stiahnutie: Uznes enie, Dokumenty

ObčanDovalovo na zasadnutiach MsZ zastupujú 2 poslanci, ktorí môžu/mali by predložiť aj Vaše návrhy. Kontakt na poslancov získate v sekcii Občan >

Diskusia

Maroš Kubík 12.05.2016

Na MsZ 28.4.2016, z ktorého je video, sa objavili vyjadrenia na ktoré som nútený odpovedať. Viac si budete môcť prečítať na internetovej stránke občanov LH.   www.hradokbezcenzury.wordpress.com  

Na MsZ poslanec p. Čajka verejne na adresu mňa a mojej manželky povedal klamstvá, na ktoré musím takto verejne reagovať a spomenúť aspoň niekoľko z nich:

  • Klamstvo č. 1: čas videa cca 1:57:54, „...p. Kubíková robila hovorkyňu p. Machovej...“. Moja manželka nikdy nerobila hovorkyňu p. Machovej. Klamstvo, ktoré p. Čajka ničím nedokázal.
  • Klamstvo č. 2: čas videa cca2:03:10, moju a manželkinu osobu a našu spoločnú iniciatívu o záchranu kultúrneho a historického prostredia vykresľuje - ako účelovú a s cieľom zbaviť sa konkurencie v predmetnom priestore. Nie je to pravda a toto vyslovené klamstvo p. Čajka opäť nepodložil žiadnym relevantným dôkazom.
  • Klamstvo č. 3: čas videa cca 2:02:50, v pripomienke občanov k zmene UP č.4 bol citovaný list – vyjadrenie KPU Žilina k nevhodnosti architektúry (v podstate ide o gýč). O tomto p. Čajka povedal: „...plus je tam skopírovaný taký odstavec, podotýkam z neplatného vyjadrenia Krajského pamiatkového úradu...“. P. Čajka klamete občanov LH, keď toto verejne vyhlasujete. V pripomienke k zmene UP sme citovali list - vyjadrenie, ktorý na mesto LH prišiel 28.9.2015, a je vedený pod značkou R2015/004775. Komisií životného prostredia, výstavby, ochrany verejného poriadku a dopravy, ktorej ste členom, bol predložený 10.11.2015 aj za prítomnosti p. Eperješiho.

Z viacerých strán som bol upozornený na ambiciózneho p. poslanca, a na jeho spôsoby, priznávam, volil som p. poslanca Čajku, s nádejou že volím zmenu k lepšiemu.... MEA CULPA.

Čo však na celej situácii naozaj poľutovania hodné, je to, že na MsZ nastala situácia, ktorú by skutočný džentlmen nepripustil aby sa také niečo konalo v jeho prítomnosti! P. poslanec vo svojom „konštruktívnom“ vystúpení došiel až ku momentu, kedy sa jeho argumentácia zvrhla len na krivé urážlivé vyjadrenia, polopravdy, podlé klamstvá, ničím nepodložené domnienky a osočovanie žien – dám, v ich neprítomnosti, čím sa tak nemohli vôbec týmto klamstvám a osočovaniam brániť! Táto poľutovania hodná situácia, v ktorej absentovalo čo i len minimum kultúrnosti, sa uskutočnila a bola verejne prednesená na oficiálnej pôde mesta. Za prítomnosti nielen ďalších mužov, ale aj jediného štatutára mesta p. primátora. Toto amorálne bahno, vážení poslanci, ktoré zaplavilo v tej chvíli zasadanie MsZ predčilo všetky nechutnosti vami kedysi kritizovaného hrádockého fóra. A my občania, by sme si mali pripomenúť, čo ste vtedy s fórom urobili. P. Tréger, som veľmi sklamaný, že ste sa nielen ako primátor a štatutár, ale aj ako muž, ani len nepokúsili zastaviť to hnusné osočovanie neprítomných dám, ktoré bolo verejne predvedené vo vašej prítomnosti.

S úctou Maroš Kubík

Mgr. Peter Čajka, 13.05.2016

Dobrý deň prajem všetkým,

priznávam, že môj príspevok v rámci rokovania MsZ bol trošku emotívnejší, ale ako sa hovorí, nikto nie je dokonalý. Čo je podstatné, bol pravdivý a samozrejme za svojím vyjadrením a názormi si stojím. Len som reagoval na vzniknutú situáciu a niektoré invektívy občana na adresu poslancov. Vyjadril som len svoj názor, v demokratickej spoločnosti úplne normálna, bežná vec a možno Vás prekvapím, ale mám veľmi pozitívne ohlasy aj od občanov nášho mesta.

Samozrejme to, načo p. Kubík poukazujete viem aj doložiť a už teraz sa teším na najbližšie verejné stretnutie, kde Vám to aj zdokladujem a nielen to, predložím aj ostatné podklady, ktoré som si zabezpečil v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Budeme sa baviť o konkrétnych veciach napr. zapojenie sa do VOS – ponuka zo strany f. Avans s.r.o, Bratislava na dlhodobý prenájom, o záväzných stanoviskách pamiatkárov pri prestavbe Hradu /KPU Žilina, PU Bratislava/ a s tým súvisiacom stavebnom povolení, o predaji pozemku cca 2000 m2 za smiešnu sumu a nie prenájme, o zmene územného plánu, o vyhlásení a rozšírení ochranného pásma NKP Hrad a s tým súvisiacich obmedzení, nielen pre naše mesto ako také, ale hlavne pre vlastníkov dotknutých nehnuteľností a v neposlednom rade aj o možnom ovplyvňovaní rozhodnutia poslancov a zavádzaní našich seniorov. Podotýkam verejne a na kameru, verte nemám s tým najmenší problém a potom uvidíme kto tu klame a zavádza, ale to nech už posúdia občania. Inak už raz ste ma obvinil z klamstva vo veci, ktorú tu radšej pre Vaše dobro nebudem rozoberať a všetci dobre vieme, ako to dopadlo, že som mal pravdu. Takže s tvrdením Kto tu verejne klame a zavádza radšej opatrne. Hovorí sa, že pravda nie je hriech, ale bohužiaľ pravda je niekedy bolestivá.

Tým, že ste to rozoslal na všetky možné adresy, ste len poukázal na to, čo je o Vás známe, teda, že potrebujete na seba pútať pozornosť, potrebujete sa zviditeľniť a snažiť sa naviesť situáciu, ako Vám len všetci ubližujú a krivdia. Už chýba len na Úrad vlády SR, Kancelária verejného ochrancu práv a Kancelária prezidenta SR. Ale keď sa na to pozerám z druhej strany, som celkom rád, aspoň si to pozrie viac ľudí a trochu tým pomôžeme vzbudiť záujem občanov o dianie v našom meste a veci, ktoré sa ich priamo dotýkajú, takže vďaka.

Čo sa týka Vášho hodnotenia mojej osoby ako poslanca, len toľko. Snažím sa pristupovať k tejto práci zodpovedne, v prospech ľudí o čom svedčí množstvo mojich aktivít, návrhov a pripomienok. Môj cieľ je priblížiť samosprávu občanom a vzbudiť u občanov záujem o veci verejné. Do akej miery sa mi to podarí, to zhodnotia občania na konci volebného obdobia. Pravda je, že hovorím priamo to, čo si aj myslím. Nechodím okolo horúcej kaše, pomenúvam veci pravým menom a bohužiaľ nie vždy sa to dotknutým osobám páči, ale na to asi nie ste zvyknutý. Jeden múdry človek raz povedal, nie som 100,- eur bankovka nemusím sa páčiť každému. Odporúčam Vám v najbližších komunálnych voľbách za náš spoločný volebný obvod kandidovať za poslanca, na oplátku môj hlas určite máte. Verím, ako aj Vy, že prinesiete očakávanú zmenu k lepšiemu.

S úctou Peter Čajka

Občianske fórum

29.02.2020 07:00
Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa uskutočnili 29. februára 2020 od 7:00 do 22:00...
28.10.2019 12:00
V Dome kultúry v mestskej časti Dovalovo už bol najvyšší čas vymeniť pôvodné drevené okná za nové a...
21.02.2019 12:00
Na svojom pravidelnom zasadnutí sa poslanci Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Hrádku tentoraz...
08.02.2019 12:00
V mesiaci máj prichádzaju do Dovalova rok čo rok opäť odvážlivci odhodlaní skrotiť rieku Belá,...
20.12.2018 12:00
Tatranská riečka Belá svojou dravosťou, bohatstvom rýb či možnosťami raftovania je považovaná za...
25.10.2018 18:00
Komisie mestského zastupiteľstva v období zasadajú v období dvoch týždňov pred konaním samotného...
02.09.2018 12:00
S blížiacimi sa Komunálnymi voľbami, ktoré sa uskutočnia 10. novembra, dostali poslanci mestského...
20.07.2018 12:00
Rok čo rok čelíme v našej obci zvýšenému riziku povodní v blízkosti toku Dovalovca, ale aj časti...
21.09.2017 12:00
Cesta medzi Liptovským Hrádkom a jeho mestskou časťou Dovalovo bola už viac rokov v zlom stave. V...
11.07.2017 12:00
Naša mestská časť sa kvôli stavu niektorých budov neslávne zviditeľňuje po celej krajine. Dôkazom...
30.04.2017 13:00
Pre Vás, ktorí plánujete v budúcom roku podporiť prostredníctvom 2 % z daní činnosť spojenú so...
15.12.2016 13:30
V zmysle rámcového plánu práce mestského zastupiteľstva, bude posledné zasadnutie poslaneckého...
05.12.2016 12:00
Miestna komunikácia na Slnečnej ulici v mestskej časti...
10.11.2016 17:00
Verejný hovor primátora mesta a poslancov komisie pre m. č. Dovalovo sa uskutočnil vo štvrtok...
27.10.2016 13:30
Dňa 27.10.2016 o 13:30 hod. zasadalo Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku. O čom sa rokovalo...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Informačný portál Dovalova Dovalovo 251, 033 01 Liptovský Hrádok, Slovensko +421908023084